gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Šokačka grana 1

Šokačka grana

Šokačka grana 2

Sample Image

Šokačka grana

Šokačka grana 3

Sample Image

Šokačka grana

Šokačka grana 4

Sample Image

Šokačka grana

Šokačka grana

Sample Image

Šokačka grana

Šokačka grana 5

Sample Image

Šokačka grana

Inicijativni odbor

PDF Ispis E-mail

Štovani, dozvolite mi da Vam iznesem Izvještaj Inicijativnog odbora. Prvo bih još jedanput pozdravio sve goste, sponzore članove Inicijativnog odbora i sve buduće članove naše udruge sa našim Šokačkim pozdravom - Hvaljen Isus !

Dugi niz godina osjećala se potreba za pokretanjem udruge koja će djelovati na očuvanju i promicanju kulturne tradicijske baštine Šokadije sa prostora Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke, koji žive u gradu Osijeku i njegovoj okolici. Kontaktom nekoliko entuzijasta, pokrenuta je ideja o osnivanju udruge Šokaca u gradu Osijeku. Sama inicijativa započela je krajem prošle godine. Pokrenuto je okupljanje Inicijativnog odbora putem medija i usmenom porukom, tako se 19. siječnja 2005. god. u prostorijama GČ "Retfala" okupilo na 1. proširenom sastanku 50-ak inicijatora. Već na prvom sastanku Inicijativnog odbora izražena je volja većine za osnivanjem Udruge. Pokrenuto je organiziranje Osnivačke skupštine, te je usvojen naziv udruge „Šokačka grana".
Na drugom proširenom sastanku Inicijativnog odbora održanog 26. siječnja, određen je datum održavanja Osnivačke skupštine, dogovorena su razna zaduženja i raspored za obavljanje organizacijskih poslova (pronalazak sale, sponzora i drugih poslova). Usvojen je znak (logotip) udruge. Predočen je te analiziran i usuglašen prijedlog Statuta Udruge.
Na trećem sastanku Inicijativnog odbora održanog 1. veljače, usuglasit je prijedlog protokola i dnevnog reda Osnivačke skupštine, jednoglasno je odobren prijedlog Programa rada udruge, te prijedlog za izbor - Upravnog odbora od 17 članova, predsjednika, tajnika, blagajnika i zapisničara.
U Osijeku, 3. veljače 2005.god.

Izvještaj priredio:
Ivan Nikolić

Tamburaši

Image 4

Izrada u tijeku ...

Uskrs

Image 3

Izrada u tijeku ...

Zbor

Image 2

Izrada u tijeku ...

Obavijesti

Modna revija 2018.

Šokačka zabava 2018.

Božična priča 2017.

Godišnja skupština 2017.

Anketa

Što mislite o novim web stranicama:

 

 

 

 

 


  Rezultati